LIVE TEXT | Război în Ucraina. Centrala Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Centrala Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă

Este a 237-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Centrala Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă. Zelenski afirmă că Ucraina a respins mai multe atacuri cu drone.

Centrala Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă FOTO Profimedia

UPDATE 05:55 Centrala Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă

Centrala Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă, dar primește energie electrică de la rețea printr-un sistem de rezervă, potrivit directorului AIEA, Rafael Grossi, relatează news.ro .

Echipa de experți AIEA prezentă la centrala nucleară din Zaporojie a fost informată că linia a fost deconectată în jurul orei 4 dimineața.

UPDATE 05:00 Canada impune noi sancțiuni presei ruse

Canada a impus sancţiuni jurnaliştilor şi presei din Rusia, precum şi actorilor consideraţi "complici ai dezinformării" în legătură cu războiul din Ucraina, conform unui anunţ făcut luni de ministerul de externe de la Ottawa, informează AFP.

"Războiul regimului rus se bazează pe minciuni şi înşelăciune", a declarat Melanie Joly, şefa diplomaţiei canadiene."Pe măsură ce numărul încălcărilor drepturilor omului comise de Rusia continuă să crească, Canada ia măsuri pentru a contracara propaganda care încearcă să le scuze", a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Printre ţintele noilor sancţiuni se numără postul de televiziune Zvezda, deţinut de ministerul rus al apărării, Dmitri Viktorovici Guberniev, prezentator de televiziune, dar şi Vladimir Maşkov, actor vedetă în Rusia, fervent susţinător al preşedintelui Vladimir Putin şi al războiului din Ucraina.

UPDATE 03:00 UE ia în considerare posibilitatea de a-l plăti pe Elon Musk ca acesta să ofere în continuare acces ucrainenilor la internet

Propunerea UE a venit după ce Elon Musk a avertizat că nu va plăti la nesfârșit pentru accesul ucrainenilor la Starlink. Vineri, cei de la SpaceX au transmis Pentagonului că ar putea sista serviciul de internet în Ucraina dacă Pentagonul nu va achita câteva zeci de milioane de dolari lunar.

Elon Musk a precizat că operațiunea Starlink din Ucraina a produs costuri de 80 de milioane de dolari pentru SpaceX, iar suma ar putea crește la peste 120 de milioane de dolari până la finalul anului, potrivit Digi24 .

Citește continuarea aici.

UPDATE 02:00 Zelenski afirmă că Ucraina a respins mai multe atacuri cu drone

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, luni, că armata rusă a lansat un nou val de atacuri cu drone. El a asigurat cetățenii ucraineni că o mare parte din drone au fost doborâte.

Șeful statului ucrainean nu a indicat și locurile în care au avut loc atacurile cu drone. Forțele ruse au atacat cu zeci de drone mai multe orașe printre care se numără și capitala Kiev. Mai multe atacuri cu drone au dus la moartea a cel puțin patru persoane într-un bloc de locuințe în Kiev, potrivit Agerpres.

UPDATE 00:00 Casa Albă cataloghează atacurile forțelor armate ruse de luni drept crime de război

Conducerea de la Casa Albă a anunțat că Rusia va fi trasă la răspundere pentru crimele de război, la puțin timp de la atacurile din orașele ucrainene cu drone chiar la orele de vârf ale dimineții. În urma atacurilor cu drone au murit cel puțin patru persoane în Kiev.

Cadavre exhumate zilnic în Donețk

Poliția din regiunea Donețk a confirmat că sunt exhumate cel puțin 10-15 cadavre pe zi în zonele din regiune care au fost ocupate de ruși.

„Până acum, în regiunea Donețk sunt cunoscute 43 de gropi comune”, a declarat Oleksandra Havrylko, ofițer de presă al Poliției din regiunea Donețk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat